Що ми робимо

табір,_день_4_194

Місія нашої організації – сприяти розвитку громадянського суспільства України шляхом формування активної громадянської позиції у молоді та запобігання протиправних дій по відношенню до молоді та дітей.

На даний час ГО «ФЛОРА» є дієвою структурою, що має згуртовану команду, чітку стратегію, розроблені плани роботи, систему моніторингу й оцінки своєї діяльності, повагу громади та підтримку влади.

Організація орендує офісне приміщення в центрі міста, необхідне офісне обладнання, проектор, цифровий фотоапарат, фліпчарт. В штаті на постійній основі працює бухгалтер, юрист — консультант та 2 менеджера за напрямками діяльності організації.

За роки діяльності було реалізовано більше 50 проектів за різними напрямками, за фінансової підтримки місцевих спонсорів, міжнародних донорів.

При підтримці Посольства США в Україні організація вивчала стан дотримання прав дитини в регіоні, проводила просвітницькі заходи. По результатам моніторингу створена «Мапа сприятливої для дитини території». За сприянням Торгового дому „НІКО – Україна” проводилась робота по попередженню дитячої безпритульності та злочинності, здійснювались заходи з підлітками, що мають девіантну поведінку.

З 2015 року серед пріоритетних завдань організації є:

поширення правових та екологічних завдань та підвищення правової та екологічної культури;

формування правової та екологічної свідомості молоді;

захист прав та дітей та молоді;

профілактика насилля та агресії по відношенню до дітей та в молодіжному середовищі:

пропаганда демократичних і загальнолюдських цінностей в суспільстві.

З червня 2015 року за фінансової підтримки УГСПЛ наша організація стала одним із ініціаторів відкриття громадської приймальні з прав людини, де молодь області може отримати безкоштовну правову допомогу.

У 2010-2011 рр. в рамках проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства», булопідтримано проект ГО «ФЛОРА» «Дитина має право на особисте життя. Дорослі про це знають?» Направлений на створення умов для реалізації дитиною права на особисте життя та проведення моніторингу дотримання права дитини на особисте життя (ст. 16 Конвенції «Про права дитини») в Кіровоградській області та розробку рекомендації щодо створення умов для реалізації дитиною права на особисте життя.

З 2008 року ГО «Флора» є регіональним  представником щорічного грандіозного всеукраїнського дійства –  Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA.

Протягом 2007-2008 рр. за підтримки ІСАР «Єднання» у рамках Проекту «Розвиток громадянського суспільства в Україні», що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в партнерстві з Департаментом виконання покарань в Кіровоградській області ГО «ФЛОРА» виконувала проект «Правосуддя з розумінням».

DSC01232

Відповідний досвід

Організація є учасницею реалізації мережевих проектів: по створенню «Звітів по дотриманню прав людини», «Альтернативного звіту про реалізацією Україною положень Конвенції ООН про права дитини» 2002 – 2008 роки, по проведенню дослідження «Насильство в школі: аналіз проблеми та допомога, якої потребують діти та вчителі у її розв’язанні». Брала участь у підготовці Універсального періодичного огляду України в 2012 році, на основі яких було розроблено «Заключних зауважень та рекомендації Комітету ООН з прав дитини (Україна, 2011)». Версія адаптована для дітей та підлітків. Доповіді щодо дотримання прав дитини, підготовленої в рамках універсального періодичного огляду (Україна, 2012). Ми є членами коаліції громадських організацій, що працюють в інтересах дітей на території України «Права дитини в Україні», Української гельсінської спілки з прав людини.

Крім того реалізуються й самостійні проекти та кампанії. Вже протягом 4 років «Флора» проводить моніторинг дотримання прав дитини в регіоні, звіт оприлюднюється на передодні Дня захисту дітей. З 2007 року на базі організації працює громадська приймальня. В ній діти та їх батьки можуть отримати безкоштовну фахову допомогу психолога та юриста .

В 2011-2012 роках за підтримкою ІСАР «Єднання» у рамках Проекту «Розвиток громадянського суспільства в Україні», що виконувався Координатором проектів ПРООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії ГО «ФЛОРА» проводила моніторинг дотримання права дитини на особисте життя в загальноосвітніх школах Кіровоградської області (ст.16 «Конвенції про права дитини»). Найголовнішим результатом проекту стало широке громадське обговорення проблеми приниження гідності дитини використання застарілих методів виховання, відсутності захисту персональних даних дитини, не забезпеченням нормальних санітарно – гігієнічних умов в загальноосвітніх навчальних закладах. Так як усунення факторів, що призводять до порушення права дитини на особисте життя не потребує значних капіталовкладень та фінансових затрат, то для створення відповідних умов просто потрібна політична воля органів влади. Реалізуючи проект, ми привернули увагу громади, до проблеми, було проведено широке масштабне обговорення шляхів її вирішення, та розроблені рекомендації до органів влади і завдяки нашим рекомендаціям були внесені зміни до програми соціально економічного розвитку «Центральний регіон 2015». Рекомендації стосувались переобладнання шкільних туалетів, їх реконструкції та ремонту.

Була переглянута практика збереження класних журналів в школах та практика проведення медичних оглядів.

Був створено прецедент, коли почалось обговорення на рівні громад та органів влади питання не приниження гідності дитини.

Share Button
Contact Form Powered By : XYZScripts.com