Р.Краплич: Вирішення проблеми починається зі зміни ставлення до неї.

09-12 лютого 2018 року за підтримки ІСАР-Єднання для керівництва, працівників і волонтерів громадської організації «Флора» тренер-консультант Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич провів інтегрований курс з фандрейзингу та комунікацій.

Під час занять учасники опрацювали Стенфордську модель комунікації, що реалізується завдяки модулям зв’язків, чергування яких дозволить забезпечити інформаційний супровід подій та проектів нашої організації. Особливу увагу Р.Краплич приділив формуванню ключових текстових, візуальних і аудіовізуальних повідомлень та презентації організації для потенційних клієнтів і фінансових партнерів. Детально розповів як правильно сформувати базу даних фінансових партнерів, до якої слід занести не лише контактну інформацію, але й наявні ресурси, що ними легко можуть поділитися наші фінансові партнери. Важливо, складовою база даних має стати історія стосунків з фінансовими партнерами, включаючи листування, результати перемовинах й участь у спільних заходах і проектах. Додатково ми мали нагоду випрацювали систему початку та розвитку роботи відділу фандрейзингу, який виконуючи 7 базових правил, враховуючи 5 базових мотивів благодійництва застосує не менше 30 інструментів фандрейзингу в ході застосування 7 крокової стратегії, що дозволить досягнути фінансової життєздатності організації, реалізуючи 10-етапні фандрейзингові кампанії.

Найголовніше, що ми зрозуміли під час спілкування, що вирішувати проблему можна і слід починати з себе. Адже якщо ти не є частиною вирішення проблеми – ти є частиною проблеми. Завдяки Русланові, ми усвідомили, що ресурси, потрібні для вирішення наших життєво важливих питань, – це далеко не завжди лише гроші. Насправді, ресурси – це значно ширше питання. Сюди ми включаємо наші знання, вміння, навички, джерела та носії інформації, об’єкти інтелектуальної власності. Сюди ж – матеріальні засоби і знаряддя праці, транспорт і засоби зв’язку. Але головними ресурсами є люди та час. І лише час є незворотним ресурсом.

Було надзвичайно інформаційно та корисно! Якщо ви дбаєте про майбутній розвиток своєї організації, включаючи побудову системи комунікацій, фандрейзингу та фінансової життєздатності, тоді вам точно до Руслана Краплича!

А ми сподіваємось що, це лише початок нашої з ним співпраці!

Share Button
Вы можете оставить комментарий , или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Contact Form Powered By : XYZScripts.com