Права дитини

Для ГО «ФЛОРА» захист  законних інтересів та прав дитини є одним з  найпріорітетніших намрямків роботи, адже Дитина не може бути щасливою коли  над нею знущаються,  коли вона потерпає від насильства, або дорослі не прислуховуються до її думки. Тому  ми постійно працюємо над тим  щоб  Кіровоградщина стала  територією сприятливою для Дитини, де її права  дотримувались би не формально, або віртуально, а у дійсності. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ГО «Флора»  проводить постійний моніторинг дотримання прав дитини в регіоні, звіт оприлюднюється напередодні Дня захисту дітей. З 2007 року на базі ГО «ФЛОРА» працює громадська приймальня. В ній діти та їх батьки можуть отримати безкоштовну фахову допомогу психолога та юриста. Громадську приймальню  протягом 2012 року відвідало понад 500 осіб: батьки,  опікуни дітей, діти. Надано 389 консультації : в консультаційному пункті – 264, письмово – 16, по телефону – 109.  Тематика консультації: отримання соціальних допомог, скарги на неправомірні дії представників органів влади,  захист від насильства, захист права дитини на особисте життя, захист права власності. Дві справи розглядаються в суді, по одній справі готується подання до Європейського суду з прав людини.

В 2011-12 роках  за підтримкою ІСАР «Єднання» у рамках Проекту «Розвиток громадянського суспільства в Україні», ГО «ФЛОРА» проводила моніторинг дотримання права дитини на особисте життя в загальноосвітніх школах Кіровоградської області (ст.16 « Конвенції про права дитини»). Найголовнішим результатом проекту  стало  широке громадське обговорення проблеми приниження гідності дитини використання застарілих методів виховання, відсутності захисту персональних даних дитини. Реалізуючи проект, ми привернули  увагу громади, до проблеми, було проведено  широке масштабне обговорення  шляхів її вирішення, та  розроблені    рекомендації до органів влади і завдяки нашим рекомендаціям були  внесені зміни до програми соціально економічного розвитку «Центральний регіон — 2015»

ГО «ФЛОРА» приймала участь у   створенні «Звітів по дотриманню прав людини», «Альтернативного звіту про реалізацією Україною положень Конвенції ООН про права дитини» 2002 – 2008 роки, по проведенню дослідження «Насильство в школі: аналіз проблеми та допомога, якої потребують діти та вчителі у її розв’язанні. Брала  участь у підготовці Універсального періодичного огляду України в 2012 році. на основі яких було розроблено  «Заключні зауваження та рекомендації Комітету ООН з прав дитини (Україна, 2011)». Версія адаптована для дітей та підлітків. Доповіді щодо дотримання прав дитини, підготовленої в рамках універсального періодичного огляду (Україна, 2012).

В  2013 приймала участь у проведенні моніторингу «Дотримання прав дитини в діяльності приймальників-розподільників для дітей системи органів внутрішніх справ України».

Ми є членами коаліції громадських організацій, що працюють в інтересах дітей на території України «Права дитини в Україні», Української гельсінської спілки з прав людини та неформальної коаліції громадських організацій «За мирні зібрання».

Share Button
Contact Form Powered By : XYZScripts.com