У Компаніївці громадськість обговорює шкідливість впливу іонізуючого випромінювання

Що ми знаємо про іонізуюче випромінювання і як від нього захиститися? Чи знаємо ми рівень радіації свого населеного пункту і де про це можна дізнатися? Чи займаються органи державної влади і місцевого самоврядування вирішенням проблеми захисту населення від іонізуючого випромінювання? На ці питання намагалися знайти відповіді учасники фокус-груп з вивчення думки громади щодо впровадження «Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2014-2018 роки» в смт Компаніївка.

Обговорення було організовано ГО «Флора» в рамках проекту «Зміцнення потенціалу громадських організацій у Центральній та Східній Україні» за підтримки Національного Фонду Демократії.

Результати обговорення, на жаль, невтішні. Хоча ми й знаємо про шкідливість радіації, але мало обізнані в питаннях захисту від іонізуючого випромінювання та від впливу радону. А про «Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2014-2018 роки» пересічні громадяни взагалі не чули.

Стаття написана в рамках проекту «Зміцнення потенціалу громадських організацій у Центральній та Східній Україні» за підтримки Національного Фонду Демократії. Конкурс адмініструє Центр підтримки громадських і культурних ініціатив #«Тамариск

Share Button
Вы можете оставить комментарий , или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Contact Form Powered By : XYZScripts.com